Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

  1. Problem: When I'm using LDAP connector for GROUP provisioning I got the following error:

    Code Block
    titleLogs
    linenumberstrue
    18:23:01,238 DEBUG [org.openiam.connector.ldap.command.group.SearchGroupLdapCommand] (http--0.0.0.0-9080-4) Search Filter=(&(objectClass=group)(cn=*))
    18:23:01,239 DEBUG [org.openiam.connector.ldap.command.group.SearchGroupLdapCommand] (http--0.0.0.0-9080-4) Searching BaseDN=null
    18:23:01,239 ERROR [org.openiam.connector.ldap.GenericLdapConnector] (http--0.0.0.0-9080-4) Throwable:null: java.lang.NullPointerException
            at javax.naming.NameImpl.<init>(NameImpl.java:281) [rt.jar:1.7.0_80]
            at javax.naming.CompositeName.<init>(CompositeName.java:231) [rt.jar:1.7.0_80]
            at com.sun.jndi.toolkit.ctx.PartialCompositeDirContext.search(PartialCompositeDirContext.java:339) [rt.jar:1.7.0_80]
            at org.openiam.connector.ldap.command.base.AbstractSearchLdapCommand.execute(AbstractSearchLdapCommand.java:62) [idm-connector-core-3.5.RELEASE.jar:]
            at org.openiam.connector.ldap.command.base.AbstractSearchLdapCommand.execute(AbstractSearchLdapCommand.java:32) [idm-connector-core-3.5.RELEASE.jar:]
            at org.openiam.connector.AbstractConnectorService.manageRequest(AbstractConnectorService.java:139) [idm-connector-core-3.5.RELEASE.jar:]

    Solution: "Base DN" field  for groups is empty on UI. Please fill this value.

  2. Problem: When I login to OpenIAM my credentials are passed successfully, but system redirect me again to login page.

    Solution: 

    1. Try login in private mode in browser. If this helps than you have problems with cookies in your browser. Clean up cookie and try again in normal mode.

    2. Check that your  Content Providers and / or  Reverse Proxy module are configured properly.

  3. Problem: When I choose unlock password and select send token to email it redirect me to security questions.

    Solution: in data/openiam/conf/openiam.ui.properties add property:  org.openiam.password.unlock.secure.enabled=true
  4. Problem: During installation from RPM you got following error: useradd: group openiam exists - if you want to add this user to that group, use -g.
    Solution: You already have created user and / or group openiam in you system. Please run following script to fix problems (tested on CentOS6, CentOS7)

    Code Block
    titleCommands
    linenumberstrue
    useradd -m -d /usr/local/OpenIAM -g openiam openiam
    chown -R openiam:openiam /usr/local/OpenIAM
  5. Problem: org.hibernate.LazyInitializationException: illegal access to loading collection

    Code Block
    titleCommands
    linenumberstrue
    1. Set to false openiam.esb.properties to false :
    openiam.hibernate.second.level.cache.enabled=false
    openiam.hibernate.query.cache.enabled=false
    2. rm -rf /tmp/ehcache
    3. Restart jboss